Bent u benieuwd wat de nieuwe webdesign trends voor 2020 zullen zijn? Dan kan u hier alvast wat inspiratie opdoen.

We geven hieronder de 5 opvallendste trends voor 2020.

 

1. Scrol Animaties

Animaties beginnen steeds meer een belangrijke rol te spelen bij het ontwikkelen van een website. Deze trend maakt het de bezoeker visueel interessanter om verder te lezen en zich te engageren.

Geanimeerde achtergronden en teksten terwijl je naar beneden op een pagina scrolt. Deze nieuwe trend zet zich gewoon verder en zal blijven groeien. Als u het budget, tijd en kennis hebt, kan u dit eens toepassen op uw website.

 

Website Voorbeelden Met Animaties

 

 

2. Video Achtergrond

Video achtergronden in websites zijn vrij eenvoudig te maken en toe te voegen. Ze geven een diepere dimensie en zullen bezoekers langer op de website houden.

Het gaat ook iets sneller en is goedkoper dan de bovenvermelde scrol animaties.

 

Enkele Websites Met Video Achtergrond

 

 

3. Duimvriendelijk Ontwerp

Dat responsieve websites niet meer weg te denken zijn is een feit. Maar zijn deze websites nog steeds 100% gebruiksvriendelijk op een mobiel toestel? Hiervoor heb je een duimvriendelijk ontwerp nodig.

Duimvriendelijke mobiele navigatie zal meer en meer naar voren komen bij het ontwikkelen van nieuwe websites. Hierbij wordt goed rekening gehouden met de reikwijdte van de duim.

 

 

4. Gewaagde Heldere Kleuren

Bij webdesign wordt veel met neutrale kleuren gewerkt, gecombineerd met hier en daar accent kleuren. Maar dit is stilletjes aan het veranderen. Meer en meer gekke kleuren doen hun opmars in de webdesign industrie.

 

Websites Met Flashy Kleuren

 

 

5. Grote & Opvallende Lettertypes

Dit is een trend die zich al jaren verder zet. Teksten op websites worden alsmaar groter en opvallender. Ze willen een bepaalde indruk achterlaten door duidelijke teksten te plaatsen.

 

Opvallende Lettertype Websites

Statistieken en inspiratie gehaald bij:
Thee Digital
Graphic Design Junction
Sondora Marketing
Awwwards

 

 

Gerelateerde berichten over webdesign: