Bij het bouwen van een nieuwe website komt vrij veel kijken. Een van de eerste dingen die mensen zich dan natuurlijk afvragen is; hoeveel kost een website nu?

Veel zal afhangen van uw budget, doel, tijd en kennis.
 

Zelfkennis

Dus zal u zichzelf in de eerste plaats moeten afvragen wat uw kennis is en wat voor u het beste is.

Indien u een website nodig heeft voor een zelfstandig beroep of bedrijf is het altijd aangeraden om een professional in te huren. Dit bespaard u tijd uit en zal zorgen dat er klanten via de website binnen gehaald worden.

Indien klanten niet zo belangrijk zijn of u heeft technische kennis en tijd genoeg. Dan kan u zeker eens proberen om de website zelf te bouwen.
 

Professional Inhuren

Hoeveel kost een website bij een professional. Een professioneel agentschap inhuren om om uw website te ontwikkelen is meestal een goed idee. Hier liggen de prijzen natuurlijk een pak hoger. Maar dit zal op termijn véél beter renderen. Toch als je met een goede professional werkt.

Indien u niet genoeg geld heeft om dit te laten doen, kan men hiervoor een lening aanvragen. Of bij het agentschap zelf vragen of u het bedrag mag afbetalen. Als u een eigen zaak heeft, zal dit de beste investering zijn dat u hiervoor kan doen.

Maar opgelet, want ook hier moet men goed opletten. Vele professionals zijn helemaal geen professionals maar gewoon beginners die al hier en daar eens een website gemaakt hebben. Vraag dus altijd of ze ervaring hierin hebben en of ze al websites voor klanten gemaakt hebben.

Voor de ontwikkeling van een professionele website raden we een WordPress systeem aan. Alleen al doordat ze het best scoort in Google is dit het beste systeem op de huidige markt. Dan nog maar gezwegen over de gebruiksvriendelijkheid en de opties die dit systeem aanbiedt.

Hoeveel Kost Een Website Nu Echt

WordPress staat nu al meer dan 10 jaar op nr. 1 wereldwijd.

Van zodra u een goede webdeveloper of agency gevonden heeft, kan men beginnen met de ontwikkeling van de nieuwe website.

Een goede WordPress website komt op €2.000 tot €30.000 en meer om te laten ontwikkelen. De jaarlijkse kosten voor de hosting, domeinnaam en onderhoud ligt tussen de €200 en de €1400 per jaar.

Hier zullen de prijzen veel afhangen van het aantal pagina’s op de website. Ook de functies die de website moet bevatten zal een rol spelen. En uw algemene wensen en doelen kunnen ook een factor zijn.

Van de volgende factoren hangt de prijs af:

  • Type website – De prijzen zijn sterk afhankelijk van het type website dat u laat bouwen. Een eenvoudige blog is gemakkelijker in te stellen dan een online winkel. Een website voor kleine bedrijven heeft minder pagina’s dan een bedrijfssite.
  • Componenten – Afhankelijk van de functionaliteiten die de website nodig heeft, kunnen ook hier de kosten oplopen. Het kan dus zijn dat u mogelijk extra plugins, apps of services van derden nodig zal hebben die geld kosten.
  • Zoekmachine Optimalisatie – Of ook SEO genoemd. Bij vele zakelijke websites is het ook aangeraden om een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Dit zijn de zoekwoorden die uw doelpubliek intikt in Google om u terug te vinden. Voor deze zoekwoorden kan men pagina’s of blogberichten voor aanmaken die klanten dan terugvinden in Google.
  • Onderhoud – Om de website draaiende te houden is het belangrijk om een goed onderhoudscontract op te stellen. Dit wil zeggen dat ze regelmatig backups maken van de website. Alle componenten up-to-date houden en regelmatig de website eens testen.
  • MarketingOnline marketing om uw website sneller bij de klanten te krijgen. Om uw merk meer herkenbaar te maken. Om via betaald adverteren onmiddellijk de website op de eerste plaats in Google te krijgen.

 

Zelf Website Bouwen

Hoeveel kost een website als u die zelf bouwt?

Heeft u een goede basiskennis van HTML, CSS, SQL, FTP en Hosting? Dan kan het goed zijn om uw website met WordPress te ontwikkelen.

Als dit niet het geval is het beter om met een online websitebouwer te werken. Deze zijn eenvoudig in gebruik en de website is vrij snel klaar.

Kosten WordPress Website

Een WordPress systeem kan men gratis downloaden via https://nl-be.wordpress.org/.

Voor de domeinnaam betaald men tussen de €15 en €30 per jaar.

De hosting kom op ongeveer €40 tot €110 per jaar. Wel goed opletten met de hosting. Probeer altijd een hosting te zoeken die specifiek voor WordPress is afgesteld.

Verder heb je nog plugins en programma’s van derden die geld kunnen kosten.

Kosten Online Websitebouwer

De kosten voor de online diensten van een websitebouwer kunnen ook variëren. Meestal bieden ze deze dienst gratis aan maar moet je nadien voor een domeinnaam maandelijks betalen. Soms staat er ook reclame op waarvoor je maandelijks moet betalen om dit weg te krijgen.

Hier variëren de kosten van gratis tot €600 per jaar.

Hieronder zijn 10 bekende online websitebouwers:

 

Wat Kost Een Website Nu Echt?

Een zelfgemaakte website kan men gratis ontwikkelen. De jaarlijkse kosten voor hosting en domeinnaam liggen ongeveer tussen de €60 en €140.

Kosten bij een online website bouwer liggen tussen de €0 en €600 per jaar.

Een professioneel gemaakte website heb je vanaf €600 en kan oplopen tot €30.000 en meer. Hier liggen de jaarlijkse kosten tussen de €200 en €1400 voor hosting, domeinnaam en onderhoud.

Statistieken en inspiratie gehaald bij:
MarkBrinker
WebsiteSetup