Online marketing wordt steeds populairder bij bedrijven in België. Vele zaakvoerders hebben de kracht hiervan ontdekt en kennen de voordelen hiervan. En meestal zijn ze op zoek naar iemand die dit voor hen kan klaarspelen.

Het advies van mij: “Ga niet onmiddellijk met een online marketing bureau in zee”. Waarom zeg ik dit? Omdat vele marketing bedrijven véél geld vragen voor een slechte service. Vele marketing bedrijven stappen net over naar online marketing maar hebben daar geen soep van gegeten. Wat ze wel doen is hoge bedragen vragen maar verder niet zo veel resultaten brengen.

Het is in onze sector van uiterste belang om van digitale marketing een perfecte kennis te hebben. Bovendien is ervaring in deze sector een must.

 

Online Marketing Stappenplan

Wij zorgen voor een duidelijk stappenplan en een doorzichtige werkwijze. We hebben ook de technische kennis en ervaring om hier goede resultaten in te boeken.

In tegenstelling tot normale marketing (radiospots, kranten en gedrukte media) stelt online marketing bedrijven in staat een persoonlijkere relatie met hun consumenten te onderhouden. Met internet marketing kunnen bedrijven inhoud leveren aan hun klanten via gepersonaliseerde en kosteneffectieve communicatie.

De voordelen die een goede online marketing uw bedrijf kan bieden zijn zeer interessant. Het ontwikkelen van een professionele internetmarketingcampagne kan dus zeker meer klanten naar uw product of zaak trekken. Zo kan men het bedrijf sneller laten groeien.

 

8 Voordelen Van Internet Marketing

 

 1. 24/7 Marketing & Reclame

  Marketingcampagnes duren 24 uur per dag, 7 dagen per week. In vergelijking met traditionele marketing beperkt online marketing u niet tot openingstijden. Tegelijkertijd moet u zich geen zorgen maken over overuren voor uw personeel. Alles loop vrij automatisch.

  Daarnaast is er geen regionaal of internationaal tijdsverschil dat de bereikbaarheid of beschikbaarheid van uw aanbiedingen beïnvloedt. Wanneer iemand zijn computer aanzet en verbinding maakt met internet, is de kans groter dat hij uw marketingcampagne ziet. Bovendien kunnen klanten uw product op het meest geschikte moment zoeken.

 2. Snelle Resultaten

  Het internet is snel en gemakkelijk toegankelijk voor consumenten die een product of service zoeken. Via online marketing kan men vrij snel zijn dienst of service bovenaan de zoekresultaten weergeven. Hierdoor kan u uw doelpubliek rechtstreeks bereiken en maakt u meer kans op een verkoop of nieuwe klant.

 3. Lagere Kosten

  Een van de belangrijkste voordelen van online marketing voor bedrijven zijn de lagere kosten. U kunt goedkoper adverteren via internet marketing dan met traditionele advertentiemethoden zoals kranten, tv en radio

  Bovendien kunt u via internet sneller contact opnemen met uw klanten. Online communicatie is dan ook goedkoper dan traditionele communicatiemethoden. U kunt dezelfde informatie in een e-mail sturen in plaats van briefwisseling. Hierdoor bespaart men dan weer op afdrukken, papier en verzendkosten.

 4. Multitasken

  Een van de grootste krachten van digitale marketing zit hem in het multitasken. Het heeft de mogelijkheid om héél veel klanten tegelijkertijd af te handelen. Zolang de structuur van de website efficiënt is, kunnen meerdere transacties gemakkelijk tegelijkertijd plaatsvinden.

  Zelfs als er een zeer groot aantal transacties tegelijk plaatsvinden, kan de website elke klant een evenredige service aanbieden. Hiervan kunnen bedrijven en zelfstandigen profiteren om hun klanten de best mogelijke winkelervaring te bieden online.

  Voordeel Digital Marketing

  Voordeel Digitaal Multitasken

 5. Meet En Volg De Resultaten

  Een ander aspect dat bij traditionele marketing zelden beschikbaar is, is de mogelijkheid om resultaten bij te houden. Via online marketing kan men vele hulpmiddelen gebruiken om resultaten van bijvoorbeeld een advertentiecampagne bij te houden. Alles wordt dan nog eens overzichtelijk weergegeven met gedetailleerde grafische afbeeldingen.

  Dit alles geeft een veel beter idee van uw resultaten en van hoe u uw verkeer, verkopen, conversies en leads kan laten groeien. Zonder deze online meetinstrumenten kan men weinig wijzigen of aanpassen om betere resultaten te leveren.

 6. Betere Targeting

  Internet marketing geeft bovendien de mogelijkheid om uw doelgroep preciezer te targetten. Je kan een campagne heel gedetailleerd richten op geografisch gebied, ouderdom en interesses van mensen.

 7. Globaal Bereik

  De mogelijkheid om uw producten en diensten wereldwijd op de markt te brengen, is een van de grootste voordelen. Binnen enkele maanden kan men met agressieve SEO een enorm publiek van over de hele wereld bereiken.

  Met internetmarketing kunt u gemakkelijk verder reiken dan uw geografische locatie om uw producten of diensten aan klanten aan te bieden. Waar uw doelgroepen zich ook bevinden, u kunt ze gemakkelijk 24/7 bereiken en vanuit elk land over de hele wereld. Als uw doelgroep uit meer bestaat dan uw lokale markt, biedt het gebruik van wereldwijde marketing u een groot voordeel.

 8. Automatisatie

  Internet marketing geeft de kans om elk aspect van de bedrijfsactiviteiten om te zetten in een geautomatiseerd systeem. Het enige dat men hoeft te doen, is de juiste tool en technologie vinden die geschikt is voor de marketingcampagne.

Statistieken en inspiratie gehaald bij:
Edkent Media